Privedeno 25 osoba, policija pronašla 10 kilograma droge

Sarajevska policija privela je ukupno 25 osoba u okviru akcije kodnog naziva “Igrač”, od kojih je 14, nakon kriminalističke obrade, predano u nadležnost Županijskog tužiteljstva.

“Osumnjičeni će biti zadržani 24 sata, a nakon što ih ispita postupajući tužitelj, bit će donesena odluka o daljnjim mjerama koje će se protiv njih poduzeti”, kazala je za Faktor Azra Bavčić, glasnogovornica Tužiteljstva Sarajevske županije.

Iz MUP-a je ranije priopćeno da su pripadnici Uprave policije, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva, tijekom višemjesečnih aktivnosti, poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti u okviru operativne akcije kodnog naziva “Igrač”.

“Tom prilikom su prikupljali dokaze radi dokumentiranja kaznenih djela razbojništva, protupravnog lišenja slobode, ucjene, neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, zloupotrebe službenog položaja, nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija, udruživanja radi vršenja kaznenih djela i nedozvoljenog držanja vatrenog oružja i municije. Spomenuta kaznena djela su izvršena u okviru organizirane kriminalne grupe, koju čini više osoba”, priopćeno je iz MUP-a.

Tijekom akcije vršeni su pretresi osoba, stanova i automobila, te poduzete druge radnje dokazivanja, te je tom prilikom pronađena i oduzeta veća količina raznih vrsta opojnih droga (oko 10 kilograma).

“Pronađena je i određena suma novca koji potječe iz vršenja kaznenih djela, određena količina oružja i municije, kao i drugih predmeta koji se mogu koristiti kao dokazi u kaznenom postupku”, naveli su iz MUP-a, kao i da se nastavljaju daljnje aktivnosti na provođenju ove akcije./HMS/

Izvor : http://hms.ba