Održan sastanak saveza Udruženja MOPPS

Udruženje  Izlazak je 30.06.2020. godine prisustvovao sastanku koji je organizovala Mreža organizacija za postpenalnu podršku Srbije.

Cilj okupljanja je predstavljanje standarda za sprovođenje postpenalnih programa. Ovo je vrlo važno jer predstavlja korak ka uspostavljanju ujednačenje i kvalitetne prakse koju sprovode udruženja građana.

Koordinatorka projekta Mreže za postpenalnu podršku Jelena Srnić Nerac u uvodnoj reči je  istakla značaj projekta „ Jačanje uloge civilnog sektora u postpenalnom sistemu Srbije“ koji podržava Ambasada Kraljevine Holandije kroz MATRA program.

Mreža je okupila mnoge organizacije civilnog društva koje se bave pružanjem postpenalne podrške bivšim osuđenicima i maloletnicima u sukobu sa zakonom, kao i osobama iz sistema njihove podrške. Neke od njih se direktno i ciljano bave bivšim osuđenicima i/ili maloletnicima u sukobu sa zakonom, a neke na razne druge načine i u okviru delokruga svog rada, pružaju podršku i pomoć bivšim osuđenicima i/ili maloletnicima u sukobu sa zakonom.

Slobodan Arsenijević, moderator radne grupe za izradu standarda a ujedno i predsednik Upravnog odbora MOPPS nam je detaljno predstavio standarde za postpenalnu podršku.

Zaključak tokom diskusije je bio da je veliki posao urađen izradom samih standarda za sprovođenje postpenalnih programa, ali da implementacija istih predstoji kao izazov svim članicama MOPPS-a.

 

Autor vesti: Udruženje Izlazak