Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај event-rs је прошао.

Stručna dvodnevna konferencija „Oporavak od ovisnosti- preokret u politikama i praksi 5“

13 December, 2021 - 14 December, 2021

O Konferenciji

Šta očekivati?

Peta po redu konferencija “Oporavak od ovisnosti -preokret u politikama i praksi” održaće se u Sarajevu sa početkom 13.12.2021. ujutro i završetkom 14.12.2021 iza ručka. Konferencija se održava u i cilju obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti a učesnici će imati priliku da čuju strane stručnjake koji rade o oblasti suzbijanja zloupotrebe droga i oporavka od ovisnosti. Ono što je u pozadini naše konferencije je jačanje suradnje između ključnih aktera koji na direktan ili indirektan način rade sa osobama koje su ovisne o drogama i onima u oporavku, ali i njihovim porodicama. 

Želimo da, kroz diskusije i radionice, doprinesemo izgradnji i jačanju sistemskih rješenja koji bi mogli doprinijeti smanjenju osoba koje zbog stigme i marginalizacije ne mogu doseći stabilni oporavak.

Konferencija se organizuje u sklopu implementacije regionalnog projekta „Biram Oporavak“ koji za cilj ima unapređenje pozicije koju u društvu imaju osobe pogođene problemom ovisnosti. Konferenciju organiziraje Proslavi Oporavak iz Bosne i Hercegovine uz podršku WFAD-a (Svjetske Federacije protiv droga).

Svaka organizacija/institucija ima pravo poslati najviše dva (2) predstavnika na konferenciju. 

Zbog ograničenog broja učesnika molimo da se prijavite što ranije , a najkasnije do 09.12.2021.godine do 12h. Prijave za učešće se vrše isključivo registracijom putem ovog linka gdje je potrebno popuniti formular.

Spavanje 13.12. sa doručkom i ručkom za dane konferencije u je obezbjeđeno od strane organizatora. Troškove dolaska do Sarajeva preuzimaju sami učesnici.

Mjesto održavanja

Adresa: Hotel Hollywood

Dr. Pintola 23, 71 000 Sarajevo

Web

http://hotel-hollywood.ba/

 

Check-in: od 14:00h

Check-out: do 12:00

Детаљи

Почетак:
13 December, 2021
Крај:
14 December, 2021
View Event Website

Организатор

Proslavi Oporavak
Telefon:
0800 28 000
E-pošta:
udruga@proslavi-oporavak.ba
View Organizer Website

Место

Hotel Hollywood
DR.MUSTAFE PINTOLA 23
Sarajevo, Bosnia and Herzegovina
+ Google Map